English
Macedonian

НОВИНИ

Korigirana cevka

 

 

ПРОИЗВОДИ

Коругираната цевка е двослојна цевка која има надворешна брановидна површина и внатрешна рамна површина. Се изработува од полиетилен со висока густина и поради техничките економски предности претставува иднина на полето на канализационите цевки.
Види повеќе:

 

Цевките за притисок во КС РОЛОСПАС“ се произведуваат исклучиво од оргинални PE висока густина PE80 и PE 100. MRS- Класификација MRS=8MPa значи дека цевките и после 50 години трпат исто напрегање. Види ПОВЕЌЕ

 

Флуидтермалните цевки се предвидени за инсталација за топла и ладна хигиенско - санитарна вода. Во потполност ги заменуваат поцинкуваните цевки за вода за пиење, па може да се каже и со висок содржај на калциум карбонат во нив. Види Повеќе

 

Фитинзите за куќна канализација во комбинација со цевки се наменети за одвод на сите видови отпадни води, лесно се поставуваат, а меѓу себе се спојуваат со гумени дихтонзи кои исто така се од сопствено производство при што се обезбедува максимално заптивање.Види ПОВЕЌЕ

 

Пренесување од гасовито гориво (природен гас etc)
Стандардни Броеви: EN 1555-2/02, DIN 8074/99, DIN 8075/99, (PE 80, MRS : 8.0MPa , C=2.0)
Стандардни Димензии SDR: 11, 17.6  Види ПОВЕЌЕ

 

 

К.С РОЛОСПАС од Прилеп е фабрика за производство на полиетиленски црева и цевки, ПВЦ црева, ПВЦ ламперија, фитинг за канализација и ПП цевки и фитинг за довод на вода и гумени дихтунзи. Основана е 1998 година. Денес фабриката брои 45 вработени во сите сектори.

Раководниот тим на КС РОЛОСПАС е следниот:

- Генерален Менаџер: Калески Мартин - дипломиран економист
- Комерцијален оддел: Александра Бунтеска - Елеонора Стефаноска Дивјакоска - економист
- Техничко производен оддел: Солески Златко - тех.Директор
- Административен - финансов оддел: Петреска Христина, Петроска Наде - економист
- Оснивачи: Калески Сашо, Петрески Китан

 

КС РОЛОСПАС 2010 Сите права се задржани